Skip to content

SUBSIDIES

Subsidies

Subsidies op een rij

Subsidie op warmtepompen:

Krijg ik subsidie voor een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het is een alternatief voor een cv-ketel op gas. U krijgt tot 2021 subsidie als u een warmtepomp koopt.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Zo zijn er hybride warmtepompen die werken in combinatie met een cv-ketel op gas. Maar ook volledig elektrische warmtepompen.

Subsidie warmtepomp

Tot 2021 krijgt u subsidie voor de aankoop van een warmtepomp. Het is alleen mogelijk om subsidie te krijgen als de pomp aan bepaalde eisen voldoet. Zo moet de warmtepomp onderdeel zijn van een verwarmingstoestel.

Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 1000 en € 2.500.

Investeringssubsidie duurzame energie

De warmtepomp is 1 van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) staat welke apparaten hier nog meer onder vallen. Per 1 januari 2020 geldt deze subsidie niet meer voor warmteapparaten in nieuwe gebouwen.

Energiebespaarlening

Naast de subsidie aanvragen, kunt ook een Energiebespaarlening afsluiten. Op de site van het Energiebespaarfonds staat hierover meer informatie.

Krijg ik subsidie voor een zonneboiler of voor zonnepanelen?

Zonneboilers gebruiken zonlicht om water te verwarmen. U krijgt tot 2021 subsidie als u een zonneboiler koopt. De subsidie op zonnepanelen is gestopt. Voor zonnepanelen kunt u wel voordelig geld lenen via de energiebespaarlening.

Verwarming water met zonlicht

Met een zonneboiler bespaart een huishouden bijna de helft van het energieverbruik voor warm water.

Subsidie op zonneboilers

Een zonneboiler kost zo’n  € 3.000. Een huishouden ontvangt ongeveer € 650 subsidie. Dit is afhankelijk van het type zonneboiler.

Subsidie op zonnepanelen

Er is geen landelijke subsidieregeling meer voor zonnepanelen. U kunt wel gebruik maken van de Energiebespaarlening om zonnepanelen te financieren.

Bij de aankoop van zonnepanelen kunt u btw terugvragen.

 

Energie subsidie wijzer

Een erg nuttige link om te kijken of er subsidies in uw gemeente zijn is http://www.energiesubsidiewijzer.nl/. Hier kunt u op basis van wie u bent, woningeigenaar of woningcorporatie, met daarbij uw woonplaats,  informatie vinden over mogelijke subsidies. Deze wijzer is ontwikkeld door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl).

Met ruim 90 jaar ervaring hebben wij bewezen een serieuze speler te zijn in de installatiebranche

Heeft u vragen?
Bel ons op 0174 – 631224

STAP VOOR STAP

Onze werkwijze

1. Bespreking van uw wensen

Wij komen bij u langs om de wensen en mogelijkheden met elkaar te bespreken.

2. Uitwerking in een offerte

Alle facetten komen samen in een duidelijke en leesbare offerte.

3. Uitvoering en oplevering

Wij gaan voor u aan de slag en voeren de werkzaamheden op professionele wijze uit.